Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, volgende dag bezorgd
de voorjaarsschoonmaak

Klaar voor de lenteschoonmaak?

Dit heb je nodig voor een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je huis is de plek waar je tot rust kan komen en ontspannen. Dit gevoel ervaren we het best met een goed opgeruimd huis, omdat er dan een aangename sfeer hangt. Maar hoe houd je je huis opgeruimd?

01 Alles op een vaste plek.

Alles op een vast plekje helpt om het overzicht te bewaren. Neem een voorbeeld aan de hal. Hier ligt vaak net te veel van alles: jassen, schoenen, post, losse sleutels en pakketjes. Hierdoor ontstaat er gelijk een rommelige indruk. Probeer alles een vast plekje te geven. Leg een leuke schaal neer op de gangkast. Dit is een ideale verzamelplek voor je sleutels waardoor je voorkomt dat je ze kwijtraakt.

02 Minimaliseer je huis

Vaak heb je veel spullen in huis waar je eigenlijk niks mee doet. Dit moet even uitgezocht worden, maar dat levert een hoop geluk op. Zet je favoriete muziekje op en maak er een sfeervolle opruimmiddag van. Kom je veel kleine dingen tegen die je wel graag wilt houden? Voorraadpotten zijn bijvoorbeeld erg handig om het in op te bergen. Daarnaast kan je duurzaam te werk gaan. Breng de spullen die je wegdoet naar het goede doel of de kringloop. Vind je het lastig om je spullen weg te doen? Denk er dan aan dat je iemand anders weer heel gelukkig maakt. Dit geef je dat extra zetje.

03 Een opgeruimde woonkamer

Verschillende soorten plaids op de bank, een rondslingerende sleutelbos, hier en daar haar elastiekjes. Berg je plaids op in een mand en zet deze naast de bank. Dit ziet er speels en vrolijk uit. Daarnaast heb je je deken binnen handbereik wanneer je opgekruld op de bank ligt. Zet daarnaast een mooie schaal of kom neer voor alle kleine prullaria die je tegenkomt.

een nette frisse badkamer
een nette frisse badkamer

04 Een nette frisse badkamer

Een badkamer ligt al snel vol rommel. Handdoeken op de grond, een zeepje hier en daar, rondslingerende tandenborstels. Hang de handdoeken op waar ze horen. Kies voor een navulbare zeeppomp waarbij je ook nog eens duurzaam bezig bent. Zet een beker neer om alle tandenborstels in te verzamelen en leg dit op een mooi badkamerschaal.

Alles voor een opgeruimd huis

Welke kies jij?