dekbed_kussens_viva-las-flores_white

Onderhoudsgids dekbedovertrek

Zo behoud je mooi & fris beddengoed

Investeren in beddengoed van goede kwaliteit is belangrijk. Het ziet er niet alleen fantastisch uit in de slaapkamer, maar het brengt ook een goede nachtrust. Je hebt jouw nieuwe favoriete Pip Studio beddengoed uitgezocht en je bent klaar voor een nieuw fris bed. In deze care guide leer je waar je op moet letten tijdens het wassen en hoe jij je bed omtovert tot een hemels bed en op wolkjes slaapt.

Materiaal

Ons beddengoed is gemaakt van fijngeweven percale katoen van 200TC. Dit is een luxe, ademende stof die stevig en ‘crispy’ aanvoelt. Daarnaast heeft percale katoen vochtregulerende eigenschappen en is daardoor heerlijk koel om onder te slapen. Het dekbedovertrek heeft een extra brede instopstrook, zodat je het aan twee kanten kunt gebruiken. Ook is ons beddengoed lang genoeg voor een boxspring.

duvetcover_bedding_hiedra_wit_groen
bedding_duvetcover_hiedra_white_green

Wassen

Wij adviseren om je nieuwe Pip beddengoed voor gebruik eerst eenmaal te wassen. Om de kleuren fris en krachtig te houden; alleen wassen met gelijksoortige kleuren. Je kunt het beddengoed wassen tot 60 graden, maar met het oog op het milieu adviseren wij om op 30 – 40 graden te wassen. Kies voor een wasmiddel zonder bleek. Belangrijk is dat als je wasprogramma is afgelopen, je het beddengoed er zo snel mogelijk uithaalt. Hang het gelijk op of stop het in de droger. Dit voorkomt uitlopen van de prints en zorgt ervoor dat het fris zal blijven ruiken.

wasvoorschriften
wasvoorschriften

Bed styling tips

Maak van jouw bed een echte eyecatcher. Er zit een zekere elegantie aan een goed opgemaakt bed. De beste manier om het kwaliteitsgevoel te versterken is door je beddengoed eerst te strijken. Begin daarna met een fris hoeslaken. Maak je dekbed op en vouw de bovenste rand om en stop dit in de zijkant van je bed. Kies nog twee extra kussenslopen. Een bed met vier hoofdkussens ziet er namelijk én mooi uit én is super comfortabel. Voeg nog meer stijl en kleur toe met extra (sier)kussens voor een nog mooier geheel. Klop de kussens op zodat het er fluffy uit ziet uitziet. Maak je bed af met een plaid voor een luxe uitstraling en slaap in de zevende hemel.

bedding_duvetcover_bamboleo_white_yellow
bedding_duvetcover_bamboleo_white_yellow

Mix & Match

Pip Studio staat bekend om haar altijd unieke dekbedovertrekken. Ze zijn omkeerbaar en meerkleurig waardoor deze perfect zijn voor een mix & match met onze kleurrijke hoeslakens. Wist je dat je bij Pip Studio ook losse kussenslopen kunt kopen? En dat deze ook tweezijdig kunnen worden gebruikt? Combineer ze met je favoriete dekbed overtrek of mix & match met een nieuw dessin. Daarnaast kun je de kussenslopen ook goed combineren met een wit dekbed of met een van onze nekrollen en sierkussens.