zomerse salade

Zomerse salade

in samenwerking met @lislovescooking

De zomer is in volle gang, de zon straalt en de dagen zijn eindeloos lang. Wat is er nu fijner dan op zo'n dag te genieten van een heerlijke, frisse salade? @lislovescooking heeft hét ideale zomerse recept gemaakt, voor tijdens deze warme dagen. Denk aan sappige watermeloen, gecombineerd met romige feta - een perfecte mix die je meteen een zomers vakantiegevoel geeft.

Bereidingstijd: 20 minuten | 10-12 minuten bakken

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

Salade:

1/2 watermeloen

1/3 komkommer

50 gram walnoten

75 gram feta

50 gram gemengde sla

(ongeveer) 10 gram verse basilicum

(ongeveer) 5 gram verse munt

2 a 3 dikke plakken (oud) brood

1 el olijfolie

 

Dressing:

1 el olijfolie

1/2 el ahorn siroop/honing

Sap van een halve limoen

Zo maak je het

Begin met het maken van de croutons. Verwarm de oven of airfryer op 200 graden. Snijd het brood in stukken en meng die met de olijfolie en eventueel wat peper en zout. Bak de croutons in 10 a 12 minuten knapperig in de oven of in 6 a 8 minuten in de airfryer en laat deze afkoelen.

Snijd ondertussen de meloen in stukken, de komkommer in plakjes, snijd de munt en basilicum fijn en verbrokkel de walnoten en de feta.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Zodra je gaat eten schep je alle ingrediënten voor de salade door elkaar en serveer je de salade met de dressing.

Eet smakelijk!