duurzaamheid-full-width
duurzaamheid-full-width

Duurzaamheid

BIJ PIP STUDIO

Grondstoffen & productie

Met de tijdloze en kwalitatieve designs van Pip Studio produceren we artikelen die lang meegaan, waar je elk seizoen van kunt genieten. Hiermee proberen we een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid.
 

 
Bedtextiel en badstof
De nieuwste collecties (vanaf voorjaar/zomer 2022) van ons bedtextiel en onze badstofproducten hebben het label ‘duurzamer’. Onze partner voor bedtextiel en badstof, Beddinghouse, is aangesloten bij Better Cotton (BC) en produceert op basis van deze richtlijnen. Door deze katoenproducten te kiezen, steun je onze investering in de missie van Better Cotton. De bed- en badproducten van Pip Studio zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit (100% katoenperkal, met Better Cotton-keurmerk). Ze behouden hun kwaliteit, krimpen niet en vertonen geen slijtage, waardoor ze jarenlang meegaan. Onze verpakkingen zijn luxe dozen die dienen als perfecte geschenk- of bewaardozen, dit gaat verspilling van restafval tegen.


Homewear, tassen & toilettassen
Onze partner voor homewear artikelen en (toilet)tassen werkt met producenten die Oekotex , Oeketex Made In Green , BSCI gecertificeerd zijn en die werken volgens de NP & ISO 14001 licentie. Door een geoptimaliseerd snijsysteem wordt het afval van de reststoffen beperkt, daarnaast zijn alle processen zo ingericht dat er een minimale hoeveelheid water gebruikt wordt voor de vervaardiging van textiel. Er worden geen chemicaliën gebruikt die de omgeving beschadigen en het grootste deel van het restmateriaal wordt gerecycled.

Porselein

Onze partner voor porselein, New Edition, is bezig met een actief project om de CO₂ uitstoot tijdens de processen te verminderen. Dit doen zij door gebruik te maken van groene energie. Verspilde klei wordt verzameld en opnieuw gebruikt. Hetzelfde gebeurt met gebroken items. New Edition is bezig met een landschap project (Green Housing), hierbij streven zij naar een beter leefklimaat, meer zuurstof, minder stikstof en verkoeling van de omgeving. Daarnaast zijn ze BSCI en ISO gecertificeerd.


Vloerkleden
De unieke Pip Studio vloerkleden worden geproduceerd in Turkije. Onze partner werkt al jarenlang samen met lokale producenten. Door het gebruik van een digitale printtechniek wordt er gestreefd naar een minimaal gebruik van kleurstoffen. Bovendien zijn de kleden gemaakt van gerecyclede PET-flessen, hiermee streven we ernaar om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. De kleden zijn verpakt in eigen Pip Studio zakken die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor Europese productie houden we de CO₂-uitstoot voor het transport van de kleden zo laag mogelijk.
 

 
Behang
Ons behang wordt geproduceerd door onze partner, Eiffinger, die alleen samenwerkt met zorgvuldig gekozen leveranciers. Deze leveranciers werken met grondmateriaal van FSC-gecertificeerd papier en met inkt die niet schadelijk is voor het milieu. Het Pip Studio behang wordt uitsluitend in Europa gefabriceerd. Door te kiezen voor Europese productie houden we de CO₂-uitstoot voor het transport van het behang zo laag mogelijk. Bovendien is onze partner actief bezig met het reduceren van de CO₂ uitstoot en energiebesparing.