Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, volgende dag bezorgd

Kies een andere land of regio om content specifiek voor uw locatie en regio te zien.

duurzaamheid-full-width
duurzaamheid-full-width

Duurzaamheid

BIJ PIP STUDIO

GRONDSTOFFEN & PRODUCTIE

Met de tijdloze en kwalitatieve designs van Pip Studio produceren we artikelen die lang meegaan en waar je elk seizoen van kunt genieten.
 
Bedtextiel en badstof
Onze partner voor bedtextiel en badstof is aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI) en produceert op basis van deze richtlijnen. Vanaf het voorjaar van 2022 voldoen ook alle Pip Studio producten aan de gestelde eisen van het BCI.
 
Homewear, tassen & toilettassen
Onze partner voor homewear artikelen en (toilet)tassen werkt met producenten die GOTS gecertificeerd zijn en die werken volgens de NP & ISO 14001 licentie. Door een geoptimaliseerd snijsysteem wordt het afval van de reststoffen beperkt, daarnaast zijn alle processen zo ingericht dat er een minimale hoeveelheid water gebruikt wordt voor de vervaardiging van textiel. Er worden geen chemicaliën gebruikt die de omgeving beschadigen en het grootste deel van het restmateriaal wordt gerecycled.
 
Vloerkleden
De unieke Pip Studio vloerkleden worden geproduceerd in Turkije. Onze partner werkt al jarenlang samen met lokale producenten. Door het gebruik van een digitale printtechniek wordt er gestreefd naar een minimaal gebruik van kleurstoffen. De kleden zijn verpakt in eigen Pip Studio zakken die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor Europese productie houden we de CO₂-uitstoot voor het transport van de kleden zo laag mogelijk.
 
Behang
Ons behang wordt geproduceerd door een partner die alleen samenwerkt met zorgvuldig gekozen leveranciers. Deze leveranciers werken met grondmateriaal van FSC-gecertificeerd papier en met inkt die niet schadelijk is voor het milieu. Het Pip Studio behang wordt uitsluitend in Europa gefabriceerd.