duurzaamheid-full-width
duurzaamheid-full-width

Duurzaamheid

BIJ PIP STUDIO

VERPAKKING & FULFILLMENT­­

Onze logistieke partner Active Ants besteedt veel aandacht aan de keuze voor milieubewuste en degelijke verpakkingsmaterialen. Ieder product krijgt een passende verpakking, waarbij zo min mogelijk ruimte en materiaal wordt verspild. Bij onze breekbare producten zoals porselein worden meer verpakkingsmaterialen ingezet dan bij onze vloerkleden.
 
Breuk tijdens transport maakt dat het product direct niet meer bruikbaar is en afgeschreven moet worden. Alle grondstoffen zijn dan verspild en de inspanning van het productieproces is voor niets geweest.
 
In het magazijn zelf wordt gebruik gemaakt van zeer efficiënte automatische inpakmachines. Deze machines verpakken met precies het juiste benodigde verpakkingsmateriaal om verspilling en loze ruimte tegen te gaan.
 
Wist je dat alle verpakkingen FSC-gecertificeerd zijn? Het internationale en onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn.