herfst-activiteiten

Herfstdag activiteiten

voor binnen én buiten

Na een lange en heerlijke zomer is het weer tijd voor het meest fotogenieke seizoen van het jaar: de herfst. We tippen 9 dingen om te doen - van een hele dag weg tot een korte activiteit. Veel plezier!

01. Boswandeling
De absolute nummer 1: kleed je lekker warm aan en maak een mooie boswandeling. Verzamel eikels, kastanjes, beukennootjes en bladeren en maak er creatieve decoraties van.

 

02. Maak je eigen thuisbioscoop
Niets is fijner dan na een lange boswandeling met de beentjes omhoog een film kijken. Maak een warme kop chocolademelk, doe de gordijnen dicht, steek een paar geurkaarsen aan en pak een zachte plaid. Grote bak popcorn erbij et voilá: genieten maar!

 

03. Maak een herfstkrans voor aan de deur
Kerstkransen kennen we allemaal. Maar heb je wel eens een herfstkrans gemaakt? Tip: als je een wilgenkrans als basis neemt, kun je die ieder jaar hergebruiken. Geen crea bea? De meeste tuincentra hebben ook kant-en-klare exemplaren liggen.

 

04. Maak een kampvuur in de tuin
Zijn de vroege avonden nog niet al te koud? Dan is het heerlijk om buiten te zitten bij een warm kampvuur.

05. Soep maken
Guur en regenachtig buiten? Yes! Tijd om je binnen te warmen aan een grote pan soep. Perfect passend bij het seizoen én heerlijk om te eten: pompoensoep.

 

06. Bak een taart
Ontspannend om te doen met als bonus dat je huis er heerlijk van gaat ruiken: taarten bakken! Kies voor een recept met veel specerijen zoals kaneel voor het ultieme herfstgevoel.

07. Organiseer een etentje
De donkere maanden vier je met veel gezelligheid. Een ontbijt met bubbels of een spectaculair 5-gangen diner? Iedere maaltijd krijgt een upgrade van een feestelijk gedekte tafel.

 

08. Mooie plaatjes
In de herfst is het bos op z’n mooist. Ga erop uit en maak mooie foto’s van de prachtige natuur.

09. Bezoek een lichtfestival
Veel grote steden vieren de donkere dagen met een lichtfestival. Waar je ook vandaan komt, er is vast een lichtfestival bij jou in de buurt. Kijk naar flonkerende lichtjes met een warm glas glühwein of chocomel in je handen.

Liefs van Pip

herfst-musthaves
herfst-musthaves