good-nightingale

Haal de natuur in huis

4 tips voor meer groen in je interieur

Van frisgroen tot olijfkleurig: groen in huis doet wonderen voor de sfeer. Laat je gaan met planten en groene kleurtinten om het buitenleven naar binnen te halen. Planten zijn echte sfeermakers en hebben een luchtzuiverende werking. Daarnaast haal je met groene woonaccessoires ook een flinke dosis natuur in huis. Met deze 4 tips zorg je gemakkelijk voor een botanische inrichting.

giardini-di-frutta
giardini-di-frutta

01

Ieder interieur wordt knapper van wat extra planten, maar kies wel voor soorten die passen bij je stijl. Bohemian? Ga dan voor kleurrijk en eclectisch gecombineerd met een rieten mand of een rotan pot. Hou je meer van Scandinavisch? Dan zijn planten die rust en eenvoud uitstralen je ideale match, zoals een Areca palm of gatenplant. Wil je een echte urban jungle creëren? Dan geldt: more = more. Combineer bijvoorbeeld een grote Monstera met een bananenplant en hangplanten voor een speelse jungle vibe.

 

Wist je dat planten de concentratie van koolstofdioxide en andere verontreinigende stoffen verminderen? En ze verhogen ook nog eens de luchtvochtigheid. Voor een optimale luchtkwaliteit zet je ongeveer per 10 m² een plant neer.

02

Heb je geen groene vingers? No worries. Als je nog nooit een plant in leven hebt kunnen houden maar wél je interieur wilt vergroenen kun je ook denken aan kunstplanten en -bloemen.

03

Groene woonaccessoires geven je interieur een botanische sfeer. De groene poefen Kawai Flower en Good Nightingale zijn hier perfect voor. Je vindt hier bloemen en vogels in terug. Leg nog een paar groene kussens op de bank en omring je met het natuurgevoel. Wil je het wat grootser aanpakken? Kies dan voor een groene muur.

deco
deco

04

Een andere en makkelijke manier om de natuur in huis te halen is door natuur aan de wand te hangen. Kies voor behang met een bloemenprint zoals Tokyo Blossom en Casa di Fiore. Maar ook met dieren prints haal je buiten naar binnen. Zoals onze vogelprints als Good Nightingale, Origami en Pip Paradise.

Haal groen in huis

met verschillende tinten

Adopteer je eigen boom

Krijg je spontaan zin in nog meer groen? Goed nieuws: vanaf nu adopteer je bij ons met één klik een boom. Hij is en blijft helemaal van jou. In een dashboard kun je de boomsoort en de precieze locatie van je boom zien. Zo kan je op een positieve manier de aarde helpen om CO2 op te slaan én de lucht te zuiveren.

 

Extra leuk: je kan zelfs je boom bezoeken! Life Terra, de organisatie waar we mee samenwerken, plant alleen in Europa. Lees meer over de samenwerking.

Adopteer je eigen boom

Adopteer nu