glutenvrij-kwarktaartje

Vrolijke glutenvrije kwarktaart

in samenwerking met @lislovescooking

Iedere high tea heeft een showstopper nodig. Zoals deze kleurrijke, glutenvrije en vooral heel erg lekkere kwarktaart van @lislovescooking. Verras je familie en vrienden met een feestje op hun bord!

Bereidingstijd +/- 30 minuten | wachttijd 2 uur

glutenvrij-kwarktaartje
glutenvrij-kwarktaartje

Ingrediënten voor 2 taartjes

Baked oats bodem

60 gram (glutenvrije)havermout

1 banaan

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1 el chocolade stukjes

1 el maple syrup (optioneel)

 

Kwarktaart

100 gram (kokos)yoghurt

100 gram aardbeien

1 el maple syrup (optioneel)

2 blaadjes gelatine

 

Compote

150 gram blauwe bessen

1 el maïzena

1 tl vanille

glutenvrij-kwarktaartje
glutenvrij-kwarktaartje

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee springvormpjes van 10 à 12 cm goed in of bekleedt ze met bakpapier.

Prak de banaan fijn en meng deze met de andere ingrediënten voor de bodem tot een mooi beslag. Verdeel het beslag over de twee springvormen en strijk glad. Bak de bodems in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven en laat goed afkoelen voordat je verder gaat.

Bereid de gelatine volgens de verpakking.

Pureer de yoghurt, aardbeien en eventueel het zoetmiddel en roer hier de klaargemaakte gelatine doorheen.

Schenk de vulling over de twee baked oats bodems en zet voor minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen de compote door de blauwe bessen met een klein scheutje water, de maïzena en de vanille in een pannetje rustig te verwarmen. Blijf goed doorroeren en je compote zal vanzelf dikker worden.

Serveer de taartjes met de compote, vers fruit en wat extra chocolade.

Geniet ervan!