01-casa-di-fiori-book

Je thuiswerkplek inrichten

Tips voor een productief en inspirerend thuiskantoor

Nog steeds werken we vanuit huis, inmiddels vaak afgewisseld met kantoordagen, maar een fijn thuiskantoor blijft een must! Je brengt er veel tijd door en daarom is het belangrijk om er je eigen plekje van te maken. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen.

01 Voor welke sfeer ga je in je thuiskantoor?

Je thuiskantoor inrichten naar hoe jij het best werkt en waar jij je prettig voelt. Werk je het best op een rustige plek of krijg je juist veel energie van kleur en prints om je heen? Iedereen werkt op zijn eigen manier. Ga op zoek naar goede sfeermakers waar jij blij en productief van wordt voor jouw thuiskantoor. Voor welke sfeer ga jij?

02-thuiswerkplaats-behang-lente-zomer
02-thuiswerkplaats-behang-lente-zomer

02 Instagrammable walls met behang of tegels

Haal de instagrammable wall in huis. Met behang of tegels creëer jij thuis de perfecte statement muur die het zowel goed doet tijdens je online calls, maar ook op je Instagram feed. Houd je meer van een rustige uitstraling? Kies dan voor neutrale kleuren zoals khaki of taupe. Voor de kleurliefhebber zijn kleuren als terra, natuurgroen en blauw steeds meer gewild. Met unieke designs als botanische prints met kleurrijke bloemen en vogels haal je buiten naar binnen.

Welk dessin past in jouw huis?

Maak een statement

03 Items zowel decoratief als praktisch

Omring je met spullen waar jij van geniet, maar die tegelijkertijd ook praktisch zijn. Leg een warm vloerkleed neer en zet wat kaarsen bij je bureau. Dit maakt het gezellig en huiselijk. Hang fotolijsten op met wat je hebt behaald, foto’s van je dierbaren of mooie prints. Gebruik mokken als pennenhouders, schaaltjes voor kleine dingen als paperclips en een poef als extra bijzettafel. Zet een aantal planten neer. Dit is een leuke decoratie, maar werkt ook luchtzuiverend.

Style jouw kantoor

04 Welke kleur is goed voor je home office

De kleur die je kiest is erg persoonlijk en hangt ook van je werk af. Wil je meer rust, balans en een ontspannen gevoel in je werkplek? Kies dan voor groen en blauw. Leg in deze kleur een paar kussens op de bank waar je tussen het werk door even tot rust komt. Heb je positiviteit en vrolijkheid nodig? Kies voor de kleur geel. Laat dit terugkomen op de muur of accessoires zoals een vaas met een mooi boeket. Houd je het liever neutraal? Ga voor een lichte kleur als lichtroze. Deze kleur laat je terugkomen in een poef, kussens of kleine vaasjes.

Voor welke kleurstelling ga jij?

Maak het af met woonaccessoires