duurzaamheid-full-width
duurzaamheid-full-width

Duurzaamheid

BIJ PIP STUDIO

TRANSPORT

Bij ieder product op de website wordt aangegeven wat het land van herkomst is. De producten worden vervolgens per boot of vrachtwagen naar het magazijn vervoerd. In tegenstelling tot vervoer per vliegtuig zijn dit door vervoerskeuze en de afstand milieuvriendelijkere opties.
 
Het vervoeren van de inhoud van een volle container geeft met het vliegtuig 50x meer uitstoot dan een schip. Het transport over de weg vanaf onze Europese producenten naar Nederland geeft ruim 100x minder CO₂-uitstoot dan wanneer we dit vanuit het Verre Oosten vliegen.
 
Daarnaast streven onze partners ernaar in de hele productie- en leveringsketen zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en zo min mogelijk loze ruimte te creëren in de dozen. Op deze manier houden we het volume zo laag mogelijk.
 
Vanuit Nederland worden de producten stapje voor stapje milieuvriendelijker bij de consument bezorgd. Al onze transportpartners hebben namelijk duidelijke emissiedoelen. Onze vaste partner PostNL geeft aan dat zij in 2030 alle post en pakketten in Nederland en België vanaf het sorteercentrum tot aan de deur 100% uitstootvrij gaan bezorgen. Voor 2050 hebben zij het doel om zo goed als geen impact meer te maken op het klimaat. Op dit moment is de CO2 uitstoot al met 25% verminderd t.o.v. 2021 en er zijn dagelijks 1500 elektrische voertuigen onderweg. Verder werkt PostNL voornamelijk te voet of met de fiets. De overige kilometers doen zij met elektrische voertuigen en door te rijden op fossielvrije brandstoffen, zoals biogas en HVO100 (fossielvrije diesel die 90% minder CO2 uitstoot). Een volledig overzicht van de verzendpartijen waar we mee werken vind je op onze pagina verzendopties.
 
Same Day Delivery & het milieu
In samenspraak met onze vervoerders hebben wij de keuze gemaakt om ‘Same Day Delivery’ niet aan te bieden. Door de druk die dat legt op snelheid en daarmee inefficiëntie van het vervoer past dit niet binnen ons beleid.