duurzaamheid-full-width
duurzaamheid-full-width

Duurzaamheid

BIJ PIP STUDIO

TRANSPORT

Waar mogelijk produceren onze partners in Europa en zo dicht mogelijk bij Nederland. De producten worden vervolgens per boot of vrachtwagen naar het magazijn vervoerd. In tegenstelling tot vervoer per vliegtuig zijn dit door vervoerskeuze en de afstand milieuvriendelijkere opties.
 
Het vervoeren van de inhoud van een volle container geeft met het vliegtuig 50x meer uitstoot dan een schip. Het transport over de weg vanaf onze Europese producenten naar Nederland geeft ruim 100x minder CO₂-uitstoot dan wanneer we dit vanuit het Verre Oosten vliegen.
 
Daarnaast streven onze partners ernaar in de hele productie- en leveringsketen zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en zo min mogelijk loze ruimte te creëren in de dozen. Op deze manier houden we het volume zo laag mogelijk.
 
Vanuit Nederland worden de producten stapje voor stapje milieuvriendelijker bij de consument bezorgd. Al onze transportpartners hebben namelijk duidelijke emissiedoelen. Onze vaste partner DHL geeft aan dat in 2025 de luchtvervuiling door hun wagenpark met 70% is afgenomen door de uitrol van een ‘clean pick up & delivery’ oplossing zoals fietskoeriers en elektrische voertuigen. Een volledig overzicht van de verzendpartijen waar we mee werken vind je op onze pagina verzendopties.
 
Same Day Delivery & het milieu
In samenspraak met onze vervoerders hebben wij de keuze gemaakt om ‘Same Day Delivery’ niet aan te bieden. Door de druk die dat legt op snelheid en daarmee inefficiëntie van het vervoer past dit niet binnen ons beleid.