Handgemaakte tegels

De Pip cement tegels zijn altijd 20 x 20 cm. De een 1,6 cm dik en de ander 1,2 cm dik. Een vierkante meter telt 25 cement tegels. De cement tegels bestaan uit een basis van cement met daarbovenop een kleurlaag die uit marmer granulaat en pigment bestaat. De pigment pasta wordt in een mal gegoten welke het patroon bepaald. De pigmentlaag is 3 tot 5 millimeter dik. Als de tegel gegoten is, wordt deze geperst onder 30 bar druk. Vervolgens wordt de tegel 24 uur in het water gelegd zodat de cementcristallen uitharden. Als laatste worden de tegels 27 dagen gedroogd.

 

De Cement Tegels en zelliges zijn 100% groen, eco-friendly en sustainable geproduceerd. Onze ateliers zijn ISO gecertificeerd en recyclen 95% van hun waste. Wij bieden onze arbeiders in het Verre Oosten en Marokko een goed loon en een gezonde werkplek. 

zelliges-pip
zelliges-pip

De cement tegels en zelliges zijn nooit helemaal vormvast. Dit komt omdat zij met de hand worden gemaakt. Met behulp van een traditionele oven, worden de tegels stuk voor stuk op een vuurpit gebakken. Deze methode zorgt ervoor dat elke tegel een eigen kleurnuance krijgt en uniek is. De kleine pitjes en krasjes in de tegels geven nog meer karakter aan de vloer. Wanneer jouw eigen tegelzetter de tegels goed mixt, ontstaat er een prachtig resultaat.

 

Door de vloer te impregneren wordt deze goed beschermd en zal deze in der loop der tijd niet verslijten. De vloer wordt wel mooier naarmate het ouder wordt. Een dergelijk resultaat is met een gewone vloer vrijwel niet haalbaar. Dit is dan ook de reden dat Pip Studio juist voor dit product heeft gekozen. 

 

Pip Studio tegels zijn verkrijgbaar via onze partner De Tegel B.V.

Heb je een vraag of wil je een bestelling doen? Dat kan telefonisch op +31 (0)76 5729082 of per e-mail op groothandel@tegelbv.nl

De Tegel bv • www.tegelbv.nl • Rudonk 2 • 4824 AJ Breda • The Netherlands

 

Klik hier om de catalogus te bekijken

zelliges-pip
zelliges-pip