behangtips

Behangtips

Zo kies je het juiste behang

Een stijlvol behang verricht wonderen voor je inrichting. Zo kan het een doorsnee en saaie kamer omtoveren tot iets heel speciaals: míts je het op de juiste manier doet. Een goed behang kiezen kan nog lastig zijn, want hoe weet je wat passend is bij de rest? En dat het niet ‘teveel’ wordt? We geven je tips, zodat je je ruimte een extra impuls geeft. Of het nou om de slaapkamer, de woonkamer, de badkamer of de hal gaat.

behangtips
behantips

Welke sfeer wil je creëren?

Het eerste waar je over nadenkt: want wat wil je eigenlijk bereiken met je behang? Ga je voor een ‘aanwezige’ print – of houd je het liever wat rustiger? Denk bij een drukke print aan opvallende kleuren en een speels patroon. Een rustige print bestaat uit gedempte tinten en vaak een kleiner, minder in het oog springend patroon. In je slaapkamer kies je waarschijnlijk eerder voor kalmte, daar waar je de hal best wat drukker mag én kan. Je besteedt er immers een stuk minder tijd.

basis behang rust creëren
behangtips

Wanneer speel je in op de trends?

Als je een behang kiest, is de kans groot dat je het liefst voor iets gaat dat tijdloos is. Iets wat je over een aantal jaar ook nog mooi vindt. Nog best lastig, want hoe weet je dat? Een richtlijn is: met strepen en kleine natuurlijke prints zit je eigenlijk altijd wel goed. Pasteltinten komen jaar na jaar terug, daar waar felle kleuren trendgevoeliger zijn. Met minimalistische tinten als grijs, beige, bruin en khaki kun je eigenlijk niet misgrijpen.

Rustige sfeermakers

Fijne vs. grove prints: wat kies je?

Ook zit er een groot verschil in uitstraling tussen fijne en grove prints. Zo zijn fijne prints een stuk makkelijker te combineren en stralen ze meer rust uit. In een kleinere ruimte kun je altijd beter gaan voor een fijne print, omdat het anders snel te druk kan worden. Grove prints doen het juist wél goed in grotere ruimtes. Ze maken de kamer intiem en gezellig.

botanisch bloemen of grafisch behang
botanisch-bloemen-of-grafisch-behang

Botanisch, bloemen of grafisch?

Je bent als het goed is al een stuk verder gekomen in je zoektocht naar het juiste behang. Natuurlijk is naast de vorm en kleur, óók het ‘soort’ print van belang. Zo geven bloemen een hele andere sfeer dan grafisch behang. Logisch. Maar waar ga je dan voor? Wil je je ruimte wat lieflijker, romantischer en intiemer maken? Dan zijn bloemen de juiste keuze. Met botanisch, grafisch of abstract behang is het afhankelijk van de soort print en kleur, maar heeft vorm wel veel invloed. Zo geven rondere vormen een zachtere uitstraling dan hoekige vormen.

Voor welke ga jij?

nieuwe behang collectie
nieuwe behang collectie