vloerkleed

Zo style je je vloerkleed

Het belangrijkste item voor sfeer in een ruimte?

Het belangrijkste item voor sfeer in een ruimte? Een vloerkleed. Het is dé finishing touch voor elke kamer. Een vloerkleed zorgt voor sfeer, warmte en werkt als een verbindende factor in je interieur. In deze blog geven we je styling tips.

De verhouding

Optisch is het mooi om te kiezen voor een vloerkleed dat ongeveer tweederde van de bank in beslag neemt. Je kunt ervoor kiezen om het kleed in het midden te leggen, maar juist naar links of naar rechts schuiven kan ook heel goed werken. Voor de plek van de meubels zijn er verschillende opties.

front-legs-on-the-rug
front-legs-on-the-rug

Opstelling 1: Voorpoten op het vloerkleed

Om eenheid te creëren in het zitgedeelte kun je de voorpoten van de bank of stoelen op het vloerkleed plaatsen. Zo verbind je de meubels met elkaar en zorg je ervoor dat alle meubels optimaal tot hun recht komen. Dit is een geschikte opstelling voor de meeste kamers.

vloerkleed-als-eyecatcher
vloerkleed-als-eyecatcher

Opstelling 2: Het vloerkleed als eyecatcher

Als je vloerkleed al een kunstwerk op zich is kun je er ook voor kiezen om het tapijt vrij te laten van meubels. Zo wordt het kleed het stralende middelpunt van de kamer. In dat geval kies je voor een kleinere maat zodat de zithoek mooi in verhouding blijft.

vloerkleed
vloerkleed-onder-de-eettafel

Opstelling 3: Vloerkleed onder de eettafel

Met een vloerkleed onder de eettafel maak je een mooie scheiding tussen het zitgedeelte en de eetkamer. Maar hoe kies je een passend vloerkleed dat zorgt voor een mooi effect in de eethoek? Het mooiste effect is wanneer alles erop past: tafel inclusief stoelen. Een kleiner vloerkleed kan namelijk een druk effect geven. Heb je een hele grote eettafel met een stuk of zes stoelen eraan? Neem dan een groot vloerkleed, hierdoor komt de eettafel nog beter tot zijn recht.

Een goede tip in de zoektocht naar jouw perfecte vloerkleed. Pak thuis eerst een rolmaat erbij om het goed uit te meten. Tape het desnoods af. Je ziet dan goed wat het effect is. Heb je een kleinere woonkamer, maar wil je toch de gezelligheid van een vloerkleed onder je eettafel? Kies dan voor een lichte kleur en een kleiner formaat zodat het vloerkleed de ruimte niet domineert.

rond-vloerkleed
rond-vloerkleed

Opstelling 4: Een rond vloerkleed in de woonkamer

Met een rond vloerkleed heb je iets bijzonders in huis en ze zijn erg makkelijk te combineren. Ronde vormen doorbreken namelijk de strakke lijnen, zorgen voor een organisch en vriendelijk karakter en je interieur krijgt een zachtere uitstraling. Heb je een hoekvormige bank in de woonkamer staan? Creëer op een simpele manier contrast met een rond vloerkleed en maak je woonkamer nog specialer en knusser. Ronde vloerkleden zorgen ook voor behoud van vormen. Heb je een ronde salon- of eettafel? Dan maak je het geheel nu helemaal af met een rond vloerkleed. Speel met de vormen en ontdek de uniekheid van ronde vloerkleden.

Mix & match

Wie zegt dat je het bij één kleed moet houden? Een veel gespotte trend is layering: het combineren van meerdere kleden. Je kunt kiezen voor dezelfde patronen, maar je kunt ook spelen met verschillende dessins. Kies in dat geval wel voor dezelfde kleurtinten om het geheel rustig te houden.

Schuif, probeer en kijk waar je blij van wordt! Deel je je eindresultaat met ons? We zijn benieuwd! #pipstudiomoments

pipstudiomoments
pipstudiomoments