Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, volgende dag bezorgd
onderhoudsgids-badstof

Onderhoudsgids badstof

Zo behoud je kwalitatieve en zachte badstof

Investeren in handdoeken van goede kwaliteit is belangrijk. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het maakt ook je momenten compleet in de badkamer. Je hebt jouw nieuwe favoriete Pip Studio badstof uitgezocht en klaar voor zen momenten. In deze care guide leer je waar je op moet letten tijdens het wassen en hoe je kan blijven genieten van kwalitatieve zachte en frisse handdoeken.

Materiaal

Onze handdoeken zijn gemaakt van 100% hoogwaardig katoen (terry of velours) met een kwaliteit van 500 gr/m2 waardoor de handdoeken super zacht en stevig aanvoelen. Door het hoogwaardige materiaal heeft deze uitstekende vocht absorberende, ademende en sneldrogende kwaliteiten.

Wassen

Wij adviseren om je nieuwe Pip handdoeken voor gebruik eerst eenmaal te wassen. Handdoeken was je het best apart van ander wasgoed. Hiermee voorkom je namelijk dat katoenvezels beschadigd raken door bijvoorbeeld knopen en ritsen. Bovendien kunnen pluisjes van je handdoeken op het andere wasgoed terecht komen. Je kan je handdoeken bij een temperatuur van 30˚C tot 40 ˚C wassen. Gebruik daarnaast niet te veel wasmiddel, want anders kunnen er zeepresten op de handdoeken blijven zitten.

Hoe houd je handdoeken zacht?

Het is beter om geen wasverzachter te gebruiken. Wasverzachter brengt namelijk een laag aan over de vezels waardoor je handdoeken minder goed vocht kunnen opnemen. Een ultieme tip om zachte handdoeken te houden is het gebruik van azijn, het maakt niet uit welke soort. Dit ontkalkt, ontvet en lost zeepresten op met een heerlijk fluffy resultaat. Een hele goede natuurlijk oplossing die ook nog eens goed is voor de wasmachine zelf.

Het drogen van je handdoeken

Sla je handdoeken uit voordat je ze gaat drogen. Dit zorgt ervoor dat ze langer zacht blijven. Haal je handdoeken direct uit de wasmachine wanneer het wasprogramma is afgelopen en stop ze in de droger. Heb je geen droger? Dan kun je ze het best buiten aan de waslijn laten drogen. De wapperende wind zorgt ervoor dat de handdoeken in beweging blijven waardoor ze zacht blijven. Is het geen mooi weer? Dan kun je natuurlijk binnen drogen, maar sla ze dan voor en na het drogen goed uit.

Badkamer styling tips

Laat je bad textiel zien in de badkamer en geef ze een mooie plek. Leg een voorraad handdoeken langs de badrand of boven de wc. Doe een paar washandjes in een mand. Hang daarnaast grote handdoeken aan haken op. Bij Pip Studio is er genoeg keuze om je badkamer een vrolijke touch te geven. Van elegante bloemen met vogels en vlinders tot aan gekleurde effen handdoeken waardoor ze perfect zijn om met elkaar te mixen & matchen. Laat je badkamer stralen en creëer je thuis spa.

Stel jouw set samen

Welk dessin kies jij?