la-majorelle

Onderhoudsgids: Porselein

Zo zorg je goed voor je Pip porselein

Van ovenverse croissantjes tot culinaire hoogstandjes: een mooi servies tilt iedere maaltijd naar een hoger niveau. Wil je niet alleen extra genieten van je maaltijd, maar ook extra lang genieten van je servies? Met deze tips & tricks hou je je porselein blijvend mooi.

porselein
Royal-multi

01 Hoe kan ik mijn porselein het beste afwassen?

Al onze serviezen worden gemaakt van A-grade wit porselein. Dit kan je het best altijd met de hand in lauwwarm water afwassen. Gebruik een zachte spons met mild afwasmiddel. Zo heb je de minste kans op beschadigingen. Doe dit ook voordat je het servies voor de eerste keer gebruikt. Net even wat extra werk, maar je servies zal het je in dank afnemen. Let altijd goed op met scherp bestek; daar kun je krassen van krijgen.

02 Zijn de serviezen magnetron- en vaatwasserbestendig?

Onze serviezen zijn niet geschikt om in de magnetron en vaatwasser te doen, vooral de serviezen met gouden details zijn extra kwetsbaar.

03 Welk porselein mag in de oven?

Al onze oven- en bakschalen zijn goed bestand tegen hitte. Je favo gerecht schuif je dus zo op een mooie schaal de oven in. Bon appétit!

porselein-pip-studio
Heritage

Deze verzorging geldt voor al onze porseleincollecties. Alleen de Heritage collectie heeft een iets andere verzorging nodig. Dit servies is afgewerkt met een matte finish, waardoor er eerder krassen of afdrukken kunnen ontstaan. We adviseren 18/10 bestek met een legering van roestvrijstaal met hoger concentraat te gebruiken voor de minste kans op krassen.