porcelain porselein love birds groen

Onderhoudsgids: Porselein

Zo zorg je goed voor je Pip porselein

Van ovenverse croissantjes tot culinaire hoogstandjes: een mooi servies tilt iedere maaltijd naar een hoger niveau. Wil je niet alleen extra genieten van je maaltijd, maar ook extra lang genieten van je servies? Met deze tips & tricks hou je je porselein blijvend mooi.

01 Hoe kan ik mijn porselein het beste afwassen?

Al onze serviezen worden gemaakt van A-grade wit porselein. Dit kan je het best altijd met de hand in lauwwarm water afwassen. Gebruik een zachte spons met mild afwasmiddel. Zo heb je de minste kans op beschadigingen. Doe dit ook voordat je het servies voor de eerste keer gebruikt. Net even wat extra werk, maar je servies zal het je in dank afnemen. Let altijd goed op met scherp bestek; daar kun je krassen van krijgen.

02 Zijn de serviezen magnetron- en vaatwasserbestendig?

Onze serviezen zijn niet geschikt om in de magnetron en vaatwasser te doen, vooral de serviezen met gouden details zijn extra kwetsbaar. Het Lily & Lotus servies van Pip is ons eerste servies dat vaatwasser-, magnetron- en ovenbestendig is!

03 Onze collectie glazen

Een glas melk tijdens het ontbijt, een glas jus d'orange tijdens de lunch of een heerlijk glas wijn tijdens het diner? Onze collectie glazen heeft voor ieder wat wils. Van waterglazen, champagneglazen tot een karaf, je vindt ze allemaal bij Pip. Zorg ervoor dat je de glazen niet in de vaatwasser doet, dit komt door de gouden of gekleurde details op het product. Was de glazen af met de hand met warm water en een zachte spons en geniet van een prachtige gedekte tafel, proost!

04 Welk porselein mag in de oven?

Al onze oven- en bakschalen zijn goed bestand tegen hitte. Je favo gerecht schuif je dus zo op een mooie schaal de oven in. Bon appétit!

Lily & lotus porselein porcelain lilac lila paars floral bloemenprint
Lily & lotus porselein porcelain lilac lila paars floral bloemenprint

05 Lily & Lotus collectie

Het Lily & Lotus servies is het eerste servies in de collectie van Pip Studio dat vaatwasser-, magnetron- en ovenbestendig is! Het servies is versierd met grote fantasierijke lelies, lotusbladeren en paardenbloemen in pasteltinten. Perfect voor een vrolijke en kleurrije tafelsetting.