pasen_geel_tafel_dekken_stylen

Paastafel stylen

Zo word je paastafel dekken een eitje

De paasdagen zijn hét moment om uit te pakken met een prachtig gedekte tafel. Ben je al bezig met de voorbereidingen – en mag nieuw porselein niet op de paastafel ontbreken? Bij ons zit je goed met servies in lentekleuren als Pip Chique geel of de Lily & Lotus collectie in lila kleuren. Dek je tafel van groot naar klein en maak het af met kaarsen en een mooie bos bloemen. Neem een lichte kleur als basis voor je textiel en breng je tafel in de paassfeer met een vrolijk gekleurd servies.

Dek je tafel op zijn paasbest

Vind hier alles wat je nodig hebt

Van groot naar klein

Hoe het dekken van je tafel een eitje wordt? Kies met welke collectie je dit jaar Pasen wilt vieren zoals Pip Chique geel.

Bij het dekken van je tafel begin je met het onderbord en stapel de borden van groot naar klein. Maak je tafel af met een luxe etagère, taartplateau en andere onmisbare porseleinen items. Zo verander je de eettafel in een mum van tijd naar een knusse feestelijke paashoek.

Glazen details

Ben je klaar voor de volgende stap? Verrijk dan de setting van je paastafel met sierlijke glazen. Ga je voor goud? Of ben je op zoek naar frisse kleur als geel of lila? Met een waterkan maak je de setting compleet. Tip: om je tafelsetting nog kleurrijker te maken, voeg je wat vruchten toe aan je waterkan. Kies bijvoorbeeld voor frambozen, munt of citroen. Lekker én sfeervol.

Glazen

Voor welke ga jij?

Stijl je tafel af met accessoires

Als kers op de paastaart stijl je jouw paastafel af met bijpassende accessoires, zoals met bijpassend tafeltextiel en servies. Maak theedrinken tijdens Pasen extra speciaal met het thee-ei in de vorm van een haasje met bijpassende mok. Stijl het af met een mooie zijdebloemen paasboeket (en voor volgend jaar) in een gekleurde vaas.

Accessoires speciaal voor Pasen

Vul je tafel aan met paasitems

Vouw je servet op in de vorm van een paashaas

Wil je nog dat beetje extra toevoegen? Vouw de servetten op in de vorm van een paashaas. Zo doe je dat:

 

Stap 1: Vouw het servet volledig open en rol het diagonaal op.

Stap 2: Knoop vervolgens van het opgerolde servet beide uiteinden samen. Tip: rol het opgerolde servet alvast rond een ei en knoop beide uiteinden aan elkaar. 

Stap 3: Trek de uiteinden een beetje uit elkaar om de oren van het konijn te vormen. Klaar is je paashaas!

Ben jij al klaar voor Pasen?

Dek je tafel met je favoriete collectie