zondagsgevoel

Zondagsgevoel:

hoe je elke dag kunt genieten van het zondaggevoel thuis.

De zondag heeft iets. Een gevoel van rust, dat geen andere dag heeft. Of het nou de dag zelf is, het idee dat je even niets moet of de sfeer die in huis hangt: we houden ervan. Maar wat nou als we je vertellen dat je het zondagse gevoel ook best mee kunt snoepen naar de maandag? En naar iedere andere dag van de week?

Zorg voor een oase van rust in de woonkamer

De ruimte waarin je het meeste tijd doorbrengt. Het liefst wil je dan ook dat je woonkamer je altijd een gevoel van rust geeft. Maar daarnaast moet het een ruimte zijn waarin je kunt vieren, jezelf kunt terugtrekken, kunt lachen en kunt huilen. Zorg voor een rustige, minimalistische basis die je opfleurt met kleur, zodat de ruimte niet te saai wordt. Dit kun je doen met een in het oog springend vloerkleed, kleurrijke vazen met bloemen, kussens of andere woonaccessoires. Zo mix je de fleurigheid én de kalmte van de zondag.

kaarsen
kaarsen

Kaarsen: ook als het licht is buiten

Ze geven je kamer meer sfeer en zorgen voor een warm, knus gevoel. Hoe donkerder het is buiten, hoe sneller je je kaarsjes aansteekt. Maar ook in het voorjaar zijn kaarsen onmisbaar. Oók als het licht is buiten. Alleen al het aansteken van de kaarsen maakt dat je je meer zen voelt vanbinnen. Zo komt dat zondagse gevoel vanzelf.

Kaarsen & kaarsenhouders

festa di lividonia white
festa di lividonia white

Knisperende lakens in de slaapkamer

Er gaat niets boven wakker worden onder zacht, maar knisperend beddengoed. Vooral op zondag blijven we zonder gêne wat langer wegdromen onder de lakens. Kwaliteit is alles, als het om je beddengoed gaat. Het draagt bij aan dat ontspannen gevoel, wat je op zondag zo heerlijk kunt ervaren. Je wordt uitgeruster wakker – waardoor je vanzelfsprekend meer zin hebt in je dag. Zelfs als het een maandag is.

saluti piccoli green
saluti piccoli green

Een zacht plaid op de bank

Kun je ook zo genieten van de avonden onder een warm plaid, met een kop thee en een goed boek binnen handbereik? Naast dat een plaid ontzettend fijn is om warm onder te blijven, is het ook een goed accessoire voor je bank. Hij mag dus best een beetje opvallen. Ga dus vooral voor mooie kleur of een levendige print. Je inrichting zal je dankbaar zijn. Als je even geen tijd op de bank doorbrengt, drapeer je je plaid met nonche over de bank.