Pip Studio x The Pollinators
Pip Studio x The Pollinators

JIJ BLIJ EN DE BIJ BLIJ!

Heb je een zakje zaad bij je bestelling gekregen? Dat betekent dat je kunt meedoen aan onze voorjaarscampagne ‘Voer de bij bij’ én een mooie prijs kunt winnen! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we weer gaan bij-voeren. Met heel Nederland zaaien we op 22 april biologische bloemen in tuinen, op balkons en dakterrassen.

Bloemen zaaien is heel goed om bestuivers te helpen, die hebben het namelijk zwaar in ons landschap. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus!

HELP JE OOK MET BIJ-VOEREN?

Op 22 april gaan we met z’n allen zaaien en in de zomer geniet je van prachtige, bloeiende bloemen.

Zo moet je zaaien:

01

Zoek een zonnig stukje grond uit waarvan je weet dat er in de zomer niet gemaaid wordt. Je kunt ook wat gras verwijderen of een paar tegels uit je tuin halen.

0‍2

Zorg dat de grond die je gaat inzaaien vrij is van begroeiing. Vergeet niet om alle wortels weg te halen.

03

Maak de grond een beetje los, bijvoorbeeld met een schoffel. Doe dit maar een paar centimeter diep, want je wil het bodemleven niet te veel verstoren.

04

Strooi je zaden uit. Zaai niet te veel; een gram zaad is meestal al genoeg voor 1m². Je kunt een beetje tuinaarde strooien voor extra voeding.

05

Druk de grond licht aan. Let op dat je de zaden nooit helemaal bedekt; ook zonlicht is belangrijk voor een goede kieming.

06

Zorg voor water! Je kunt wachten op een lekkere regenbui, maar als het erg droog is moet je even met de gieter aan de slag na het zaaien. Valt er weinig regen? Dan is het belangrijk om de plantjes regelmatig water te geven.

07

Houd de maanden na het zaaien goed in de gaten wat er gebeurt. Zie je dezelfde planten opkomen die je bij stap 2 verwijderd hebt? Knip ze weer weg om jouw bloemen de meeste kans te geven.

08

In de loop van de zomer kun je voorzichtig wieden.

 

Tips, tricks en meer informatie? Kijk dan op www.thepollinators.org.

Flower festival dekbedovertrek
Flower festival dekbedovertrek

WIN EEN FLOWER FESTIVAL DEKBEDOVERTREK

Elke bloem telt, maar de mooiste bloemen verdienen een prijs. Deel je favoriete zaai- én bloeimoment met ons via de hashtag #pipstudioxthepollinators en maak kans op een Flower Festival dekbedovertrek!

The Pollinators x Pip Studio
The Pollinators x Pip Studio
The Pollinators x Pip Studio